Färska H1Z1 nyheter

h1z1-nyheter

Sony Online Entertainment släppte i dagarna några nya skärmdumpar för det kommande zombieapokalyps MMO spelet H1Z1. Med bilderna så kom även en hel del intressanta nyheter om hur SOE har tänkt sig att spelets slutprodukt ska bli.

Som ny i spelet trodde vi att det skulle bli svårt att överleva strider mot mängder av zombies, speciellt när man inte har något vapen eller någon utrustning att skydda sig med. Vad vi fick veta är att det kommer att bli värre än så. Zombies kommer inte att bli långsammare eller få det svårt att hitta dig när det är mörkt, faktum är att när det är mörkt i spelet så har zombies övertaget. De kommer att kunna lukta sig till dig och med hjälp av sitt ”zombie sinne” även kunna känna din närvaro. Vad SOE har sagt är att de vill att du som spelar ska vara rädd, dels för zombies men även för andra spelare.

zombieclan
Fler nyheter och information kring H1Z1 och spelets utveckling avslöjas av speldesignern Jimmy Whisenhunt där han i en intervju med online speltidningen GamesBeat svarar på flertalet frågor. Det som vi uppmärksammade mest var frågan om spelet kommer att bli ”free to play” vilket han gav oss en djupare inblick i. Han säger att spelet kommer att släppas på Steam i form utav ”Early Access” och att köpa det kommer att kosta runt 150kr. Men att när spelet släpps officiellt så kommer H1Z1 att vara gratis att spela. Vi har handplockat flera intressanta frågor ifrån intervjun mellan Jimmy Whisenhut och GamesBeat som du hittar här under, ni hittar hela intervjun här.

GamesBeat: Har ni några nyheter om vad som kommer att kunna köpas i spelet? Vad som är lämpligt för att spelare inte ska kunna köpa sig fram till en vinnande karaktär?

Whisenhunt: Vi har haft flertalet debatter över detta. Vi vände oss till H1Z1s community och ställde dem frågan, ”Vad vill ni att man ska kunna köpa i spelet som inte påverkar spelupplevelsen?” Men vi har även våra egna idéer, så som utseende på olika kläder med mera. Vi har även funderat på att ha olika specifika spelmodeller där det kommer att vara tillåtet att köpa olika saker beroende på vilket ”mode” man spelar. Men i huvudsak så har vi kollat på att prylar som kommer att vara till försäljning är allt som inte påverkar spelarens förmåga att överleva. Vi vill tillexempel inte att spelare ska kunna köpa sig till mat, skott eller kläder. Man kommer att kunna köpa olika typer av ”skins” på sina kläder men att de inte kommer att ge extra skydd mot kyla utan ha samma egenskaper som ett vanligt plagg som du hittar eller craftar i spelet.

GamesBeat: Vart du än befinner dig i spelet kommer det att vara 10 zombies för varje människa, eller något liknande?

Whisenhunt: Det är svårt att säga vad de korrekta siffrorna är. Zombies kommer att dö utav sig själv efter ett tag, men när en zombie dör så kommer den att ”spawna” på ett nytt ställe. Som spelare så kommer man att behöva samarbeta med andra överlevare i H1Z1. Ibland så kan det hända att man springer på ett 10 tal zombies, vilket är något vi rekommenderar att ni inte gör själva. Om det inte är så att du har ett automat vapen, vilket kommer att vara väldigt svårt att få tag på, men även med ett vapen så tror jag inte att en person kommer att klara av att döda så många zombies snabbt nog.

GamesBeat: Kommer zombies att dras mot ljud?

Whisenhunt: Ja det stämmer. Desto större din grupp är ju fler resurser kommer ni att behöva. Ni behöver bege er ut för att hugga ner träd, jaga djur och allt som din grupp gör när ni samlar resurser kommer att generera ljud. Desto fler spelare ni är som spelar tillsammans desto mer ljud ger ni ifrån er, vilket zombies kommer att höra och söka sig till din grupp. Ni måste alltså vara försiktiga när ni beger er runt om på kartan.

zombie-morker

H1Z1 utvecklas och publiceras av Sony Online Entertainment och det tillkännagavs redan i april att spelet var under utveckling. Till skillnad från andra zombie MMO spel så fokuserar H1Z1 på lagarbete. Samarbete är avgörande om du och dina vänner ska överleva. Spelet kommer att släppas någon gång senare i år för PS4 och PC.

Författare: H1Z1SE

Lämna ett svar