Mikrotransaktioner påverkar inte H1Z1

h1z1-sverige

Nyligen avslöjades det att MMO spelet H1Z1 från Sony kommer att vara gratis att spela men att i spelet så är det möjligt att köpa sig vissa prylar.

VD för Sony Online Entertainment har varit öppen gällande utvecklingsprocessen och aktiv med att svara på frågor till fansen på forumet Reddit. John Smedley säger att beslutet om så kallade ”mikrotransaktioner” (att spelare kan betala för att få saker i spelet) är avgörande för spelets utveckling och framgång.

Bland några saker som kommer att säljas för riktiga pengar är mer avancerade ”emote packs” (vanliga emote packs kommer att vara gratis), föremåls lådor och spelarslots.

Vad spelare inte kommer att kunna köpa sig till är föremål som vapen, ammunition, mat, vatten samt andra föremål. Som det ser ut så vill Sony inte att man ska kunna köpa sig till en bra utrustning för att det då skapar obalans samt orättvisa i spelet.

Smedley säger att dem kommer att sälja kläder och andra påtagbara föremål för karaktären. Men att dessa föremål även går att hitta och ”crafta” sig till. Smedley förklarar även att spelare kommer att kunna ”loota” köpta föremål från andra spelare som man har ihjäl. De köpta föremålen kommer inte att gå sönder och kommer att för alltid bli tillgängliga för spelaren som köpt föremålet, medans de andra föremålen som man hittar eller ”craftar” kommer att efter användning bli sämre och sämre för att tillslut gå sönder.

Utan att gå in på detaljer så säger Smedley att Reddits diskussions trådar är en väldigt bra källa för idéer och att trådarna i forumet har hjälpt utvecklarna att stryka saker från spelet som spelare inte vill ska vara där.

Som vi tidigare har nämnt så har Smedley inte varit skygg för att konfrontera frågorna vedrörande att H1Z1 är likt det tidigare släppta postapokalyps spelet DayZ och att han erkänner att spelet har varit en inspirationskälla för utvecklarna. Men han menar på att H1Z1 kommer att vara ett helt annorlunda spel och en stor skillnad kommer att vara att spelarna själva kommer att kunna bygga egna strukturer i en så kallad ”sandlåde stil”.

Det blev klarställt att H1Z1 kommer att släppas gratis till PC och för dig som vill testa på spelet före den officiella releasen kommer att kunna göra det för en liten peng på ca 150kr via Steam.

Författare: H1Z1SE

Lämna ett svar