Sony avslöjar nytt postapokalyptiskt MMO spel – H1Z1

nytt-spel-h1z1

Sony Online Entertainment presenterade nyligen sitt nästkommande projekt, ett gediget online multiplayer spel som heter H1Z1 som utspelar sig i en postapokalyptisk värld. John Smedley som jobbar för Sony Online Entertainment twittrade och sa att spelet kommer att blir tillgängligt inom en snar framtid.

En teaser hemsida för spelet har nyligen lanserats som länkar till det officiella subreddit forumet för spelet. Enligt Sony Online Entertainment gäller det för spelarna att ”slåss för att överleva” i en värld som är drabbad av ett fiktivt virus som heter H1Z1. Världen utspelar sig 15 år efter att viruset spred sig och i spelet så kommer spelarna att mötas av infekterade (zombies), vilda djur samt andra spelare som har lyckats klara sig från att bli smittade.

Smedley beskrev även i sitt twitterinlägg att spelet kommer att innehålle en ”sandlåde stil” vilket gör att spelarna kommer kunna ”crafta” ihop föremål som är användbara för att överleva.

H1Z1 världen kommer att rymma tusentals MMO spelare på servrar som Sony kommer att hosta. Hur detta spel kommer att skilja sig ifrån andra postapokalyptiska överlevnadsspel svarade Smedley med att säga: ”Det är ett långvarigt MMO spel som rymmer tusentals spelare på våra olika servrar (det kommer att finnas flera servrar med olika regeluppsättningar). Varför det kan tänkas vara bra är för att som spelare så har man flertalet potentiella allierade i spelet i kriget mot de infekterade.

Det viktigaste som skiljer H1Z1 från de andra spelen i genren är betoningen spelskaparna lägger på spelarens ägande och ”craftingrätt” i spelet. Grundarna vill att spelarna ska kunna bilda klaner som kan ha sitt huvudkontor för exempel i en övergiven lagerlokal som de nyligen tagit över, eller i ett hus som spelarna har byggt från grunden efter att ha samlat ihop träd och andra resurser som behövs.

Sony Online Entertainment är inga främlingar när det kommer till MMO-spel, de har tidigare jobbat med Everquest II, The Matrix Online och det kommande spelet Everquest Next.

Författare: H1Z1SE

Lämna ett svar